torsdag 26 maj 2011

7 Stanes 24 maj

Under tisdagen hade vi äran att få följa vår guide Pete Laingh ut till Glentress - det största området i 7 Stanes. På vägen ut till Glentress stannade vi till och besökte slottet Traquair House där vi träffade ägaren Catherine Maxvweel Stuart, 21th Lady of Traquair. Mer information om Traquair House och Tweed Valley, se tidigare inlägg i bloggen.
Glentress har ca 300.000 besökare/år och säsongen sträcker sig över hela året med högsäsong maj-oktober. Området erbjuder fantastiskt välorganiserade leder och varierande terräng med svårighetsnivå från grön (lätt) till svart (avancerad). Svårighetsnivåerna kan jämföras med svenska graderingen i skidbackar. Alla anläggningar ligger på sk. "allmän" mark och får nyttjats utan kostnad. Det enda gästerna betalar är för parkeringen villet motsvarar ca 30 kr/dag/bil. I området finns en cykeluthyrning/shop samt ett café. Här finns också möjlighet att boka både guide och lektioner. På ett flertal platser är det anpassat med lättare teknikområden. Hela området var oerhört välbyggt och väl uppskyltat, rent & snyggt!

Vi träffade Andy som är ansvarig för underhåll och byggnation av lederna på Glentress, han informerade om hur de jobbar med underhåll och om pågående byggnationer samt nybygget med Visitorscenter som enligt plan skulle invigas till sommaren. Vi besökte också den nya stugbyn/campingen i området som bla. bestod av ett tiotal wigwams (campingstugor).

Efter det gav vi oss alla ut på en ca tre timmar lång guidad cykling, där vi fick testa grön, blå och röd led. Cyklingen var fantastisk bra på alla sätt och vis, rena leder, inga grenar, kottar eller stenar. Sammanfattningvis ett varierat utbud av cykling.

Efter cykelturen besökte vi ett bed & breakfast i den närliggande byn Innerleigthen, vi fick information om verksamheten och möjligheten att boka på guidade turer och cykelskola.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar